به گزارش شهرآرانیوز؛ لطفا اگر جزو آن دسته افراد هستید که نیمه خالی لیوان را میبینند، پشت فرمان هیچ وسیله نقلیهای ننشینید. زیرا به نظر شما هیچ چیز سر جای خود نیست یا اصلا خوب نیست!
کاسه گلایه و شکایتتان هم که همیشه همراهتان است و عادت به غر زدن در هر شرایط و موقعیتی را دارید.
البته شما تنها کسی نیستید که وقتی وارد خیابانهای اصلی و فرعی و حتی جاده میشوید شاکی هستید و زیر لب مدام شکوائیه میخوانید. مشابه اخلاق و خصوصیات شما در سطح معابر شهر زیاد هستند. به گفته متخصصان حوزه روان شناسی در میان تیپهای شخصیتی مختلف، افراد غرغرو بیشتر دیگران را آزارمیدهند.
این نوع شخصیت دیگران را سرزنش کرده و مدام عیب جویی میکند. همچنین به گفته سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان افرادی با ویژگی شخصیتی غرغر کردن نه تنها برای خود بلکه برای دیگر کاربران ترافیکی هم مشکل آفرین هستند. برای ترک این رفتار به ویژه زمانی که در حال رانندگی هستید مطلب پیش رو را مطالعه کنید.
یکی از ویژگیهای رانندگان غرغرو، وسواسی بودن آن هاست. هرگونه ناملایماتی در زمان رانندگی از سوی دیگر کاربران ترافیکی این افراد را آزار میدهد و شروع به غرغر کردن میکنند. این افراد روی اقدامات دیگران متمرکز میشوند و به همین دلیل ممکن است مدام نق بزنند.
نمونه: وقتی عابر پیادهای در نزدیکی پل هوایی از عرض خیابان عبور میکند و راننده موظف است از سرعت خود بکاهد یا توقف کامل داشته باشد.
خیلیها با ترسی که به همراه دارند پشت فرمان مینشینند و همیشه نگراناند مبادا تجربه تصادفی که در گذشته اتفاق افتاده دوباره تکرار شود یا در ترافیک گیر بیفتند و مسیری را اشتباهی بروند. وقتی در موقعیتهای مشابه قرار میگیرند ناخودآگاه شروع به غر زدن میکنند. بهتر است به جای غر زدن راهی برای درمان فوبیاهای خود داشته باشید. میتوانید از یک مشاور کمک بگیرید.
نمونه: خیلیها از تجربه تلخ یک تصادف در دور میادین ترس دارند به همین منظور به محض ورود به این نقطه از شهر با تردید رفتار میکنند.
عدهای از رانندگان وقتی ۱۰ یا ۱۵ سال از تاریخ اخذ گواهی نامه شان میگذرد فکر میکنند، همه فن حریف هستند و نباید به رفتارهای اشتباه ترافیکی آنها خرده گرفت. این افراد مدعی وقتی یک نفر کنار دستشان مینشیند مدام غرغر میکنند و از زمین و زمان گلایهمند هستند.
نمونه: فراوان هستند رانندگانی که با کمترین سرعت در لاین سرعت در حال حرکت هستند و اجازه سبقت را به دیگر رانندگان نمیدهند. وقتی رانندهای پشت سر آنها نور بالا میدهد یا بوق میزند، بلافاصله کنار نمیکشند و بعد از آنکه راه را باز کردند با خودشان شروع به غرغر کردن میکنند که این چه وضعی است؟
اصولا آنهایی که غرغر کردن یکی از ویژگیهای شخصیتی آن هاست به نوعی افراد منفی بافی هستند که نمیتوانند مثبت به مسائل نگاه کنند. حاضرند به هر نحوی شده گلایه مندی هایشان را به زبان بیاورند.
نمونه: بارها پیش آمده است که راننده منفی باف وارد پمپ بنزین شده است. هنوز تا رسیدن به جایگاه چند خودرو در صف انتظار هستند. پمپ بنزین شلوغ است و ازحوصله راننده خارج است. تا زمانی که به جایگاه بنزین برسد زیر لب غرغر میکند که مبادا خودرویی از راه برسد و جای او را بگیرد. مرحله بعد غرغر کردن به متصدی دستگاهها است که چرا زودتر مردم را راه نمیاندازد.
غر زدن و شکایت کردن یکی از اصلیترین نشانههای نداشتن اعتماد به نفس و کنترل روی رفتارهای فردی است. این باعث میشود تا افکار منفی و حسهای منفی خودشان را از طریق رفتار منفی بدون هیچ دلیلی نشان دهند.
نمونه: خیلی ها، چون اعتماد به نفس کافی ندارند گلایه مندی را به رفع موانع ترجیح میدهند. خودرو اش را دوبله در یک معبر اصلی رها کرده است و پلیس راهنمایی و رانندگی او را جریمه کرده است. به محض دیدن پیامک پلیس راهور شروع به غرغر میکند و به دنبال مقصر میگردد تا رفتار اشتباه ترافیکی خود را به گردن او بیندازد.
از آن دسته از افراد نباشید که همواره در حال غر زدن هستند و دیگران را مقصر میدانند. رانندگانی هستند که عملکرد خود را نادیده میگیرند و ذره بین بر میدارند تا دیگران را پای میز محاکمه بکشانند.
نمونه: خودرواش را به تازگی تعمیر اساسی کرده، اما فراموش کرده است در تاریخی که مکانیک اعلام کرده، وسیله اش را برای آچارکشی به تعمیرگاه ببرد. در اثر این بی توجهی ماشینش دچار نقص فنی میشود، اما زیر بار نمیرود که کم کاری از سمت خودش بوده است.
همچنین بارها پیش آمده است که زن و شوهری قصد رفتن به مطب پزشکی در ساعت مشخص دارند. خانم بارها به آقا یادآوری ساعت حضور در مطب دکتر را میکند، اما همسرش پشت گوش میاندازد. به محض گیر افتادن در ترافیک و گذشت دقیقههای طولانی شروع به غر زدن میکند و همسرش را مقصر میخواند.
خیلیها استاد انکار کردن و دست پیش گرفتن در مسائل پیش روی خود هستند. رانندگی هم یکی از شرایطی است که خیلیها در آن دست به دامن چنین رفتارهایی میشوند. این گروه افراد هیچ گاه نمیپذیرند که اشتباهی را مرتکب شدهاند و سعی دارند با غرغر کردن طرف مقابل را قانع کنند که حق با آن هاست.
نمونه: یک صحنه تصادف را در نظر بگیرید. راننده متخلف میداند که از خیابان فرعی بدون رعایت حق تقدم به خیابان اصلی وارد شده است و برخوردی صورت گرفته است. اجازه صحبت و اظهار نظر را به رانندهای که خودرو اش دچار آسیب شده است نمیدهد و سعی دارد با گلایه از سرعت بالا، او را مقصر جلوه دهد.
رانندگی باید با صبر و حوصله همراه باشد در غیر این صورت امری تکراری و کسل کننده میشود. وقتی راننده اسنپ، اتوبوس شهری یا حتی پیک موتوری هستید در وهله اول باید صبوری پیشه کنید تا در اوج ساعات ترافیکی با مشکلاتی همچون تصادف، برخورد کلامی و... روبه رو نشوید.
نمونه: گاهی راننده وسیله نقلیه کار خود را به درستی انجام میدهد، اما مسافر با غرغر کردن و ناراحتی شرایط را غیرقابل تحمل میکند.
نشانههای استرس و اضطراب در رانندگی با تپش قلب، تنگی نفس، عرق کردن کف دست، گیجی، خشکی دهان، تنفس کوتاه، ناتوانی در فکر کردن و تصمیم گرفتن و... بروز پیدا میکند. این علائم تأثیر بدی روی عملکرد و توانایی فرد در زمان رانندگی دارد که باعث ایراد گرفتن به همه چیز میکند، اما، چون فرد توانایی رفع موانع موجود را ندارد به غر زدن ختم میشود.
نمونه: ممکن است رانندهای کودکی را در صندلی جلو نشانده باشد. استرس اینکه کودک با یک ترمز ناگهانی آسیب نبیند باعث میشود مدام به او غر بزند که سر جایش آرام و بی حرکت بنشیند.
برای خیلیها گذشت در رانندگی معنا و مفهومی ندارد. حاضرند شرایط را به خود سخت بگیرند، اما برای بهتر شدن اوضاع از حق و حقوق خود ذرهای کوتاه نمایند. در حالی که برایشان مهم نیست که در برخی شرایط خدشهای به حقوق دیگران وارد کنند.
نمونه: بارها پیش آمده است که موتورسیکلت سواری در زمانی که خودروها پشت چراغ قرمز توقف کردهاند قصد دارد از لابه لای خودروها عبور کند و چراغ قرمز را رد کند. گاهی با یک متر جابه جا کردن خودرو مشکل موتور سیکلت سوار حل میشود، اما به جای دنده گذاشتن و جلو راندن خودرو، راکب موتور سیکلت با هجمهای از غرغرهای راننده روبه رو میشود که به عنوان نمونه لاستیک موتورت به سپر خودروام برخورد کرد و...
عدهای هستند که پشت فرمان هیچ وسیله نقلیهای نمینشینند، اما نسبت به رفتار ترافیکی تمام رانندگان و راکبان شکایت دارند و در حال غرغر کردن هستند. این موضوع را نادیده میگیرند که سر ساعت از مبدأ حرکت نکردهاند تا در ساعت مقرر در مقصد مناسب حاضر باشند. برای عجله داشتن خود دنبال مقصر میگردند تا به او غر بزنند.
نمونه: اتوبوس با تأخیر به ایستگاه میرسد. فرد دیرتر به محل کار خود میرسد. این اتفاق برابر است با شروع یک ماجرای طولانی برای ایراد گرفتن. از بد و بیراه گفتن به راننده شروع میشود و به مسائل حاشیهای دیگر ختم میشود. این اتفاق بین مسافر و راننده اسنپی که لوکیشن را پیدا نکرده بارها اتفاق افتاده است.
تکرار چند باره غرزدن در هر شرایطی نه تنها باعث عصبانیت و ناراحتی شخص میشود بلکه این رفتار آزاردهنده ناراحتی اطرافیان را نیز به دنبال دارد. نتایج یک تحقیق علمی نشان داده است زمانی که شخص به طور مدام گلایهمند از موقعیت موجود است و نمیتواند کاری را از پیش ببرد و به غرزدن اکتفا میکند در دراز مدت گوشه گیر میشود و این اختلال منجر به ناامیدی و مشکلاتی برای سلامتی جسمی و روحی او میشود و مشکلات زیر به مرور زمان در این افراد بروز پیدا میکند.